5 Ekim 2024

“Avatar: Suyun Yolu” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı!

13 yıllık bir bekleyişin ardından 3 saat 10 dakikalık süresiyle serinin ikinci filmi Avatar: Suyun Yolu bu hafta sonunda vizyonda!

2,92 milyon dolarla gişe rekortmeni ilk filmin başarısının ardından yönetmen James Cameron, 2009 da devamı gelecek dese de ilk olarak vizyon tarihi 2015 sonrasında 2016,2017,2018 denirken 2020’de tam karar kılmışlardı ki pandemi yüzünden süreç iki yıl atlayarak bugüne geldi!

Az duymadık mı zaten Cem Yılmaz filmlerinde Avatar 2 çıktı mı geyiklerini 😉

Peki bu bekleyişe değecek bir film mi bekliyor bizleri?

İlk Avatar’da yarı felçli bir deniz piyadesi olan Jake Sully, (Sam Worthington) bir avatar bedenle Pandora gezegeninin doğal kaynaklarını tüketmek isteyenlere karşı savaşan yerlilerinin arasına karışıp gezegeni kurtarıp esas kızı kapmıştı.

Devam filminde Neytiri (Zoe Saldana) ile hayatını birleştirip çoluk çocuğa karışan ve kabilesinin reisi olan Sully, mutlu mesut gezegende takılırken, tanıdık bir düşmanın yine başladığı işi bitirmek için geri döndüğünde, kabilesini, evlerini terk edip, Pandora’nın farklı bir bölgesinde okyanusla iç içe yaşayan Metkayina klanının yanında ailesini koruma çabasını seyrediyoruz.

Hal böyleyken filmin duygusal yüzü aile kavramı ve çocuklar üzerinden biraz klişelere boğulmaya başlasa da, yine ekolojik dengeyi para uğruna acımasızca bozan açgözlü insanoğlunun doyumsuzluğunu ön plana çıkarttığı sahnelerle, iyi ve kötünün savaşıyla film bizleri aksiyona doyuruyor.

Hobbit üçlemesinde de kullanılan ve yüksek kare hızı (HFR) olarak adlandırılan teknoloji, Avatar: The Way Of Water’da belirli sahneler standart 24 fps hızında oynatılmak yerine HFR sayesinde 48 kare hızında oynatılıyor ve böylece çok daha akıcı ve gerçekçi bir deneyim izleyiciye yansıtılıyor.

Sully ailesi hep omuz omuza diye aile ve birliktelik mesajının üstünü çok sık çizen filmde dikkat çeken 2 şarkı var baş roldeki Zoe Saldana’nın kendi sesinden Song Chord ve The Weeknd imzalı Nothing Is Lost (You Give Me Strength)

Serinin zaten toplamda 4 devam filmiyle sonlanacağını düşünürsek oturup salonda bir after credit sahnesi gelecek dur bakiim diye beklemeyin çünkü yok!

Son bir not olarak, filmle eş zamanlı olarak yazılan Avatar 3, Avatar 4 ve Avatar 5’in sırasıyla Aralık 2023, Aralık 2025 ve Aralık 2027’de yayınlanması bekleniyor.

Aslıhan Saraçoğlu yazdı.
@aslihansaracoglu

Vinkmag ad

Read Previous

”Kurak Günler” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı!

Read Next

“I Wanna Dance With Somebody: Whitney Houston Filmi” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı!

Most Popular