5 Ekim 2024

Morbius Film İncelemesi

Yarı insan, yarı vampir Jared Leto’lu Morbius vizyonda!

Sen misin Vampir yarasalarla uğraşan gör bakalım hastalık mı yaman Kan emmek mi hatan !

Marvel Evreni’nin sevilen kötülerinden Spider Man spin off projesi Morbius vizyonda!

Pandemi sebebiyle vizyon tarihi birden fazla kez ertelemeye maruz kalan film ennihayet vizyona girdi.

Daniel Espinosa’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde ise Jared Leto yer alıyor.Biyokimyacı Dr. Michael Morbius (Jared Leto), pençesine düştüğü nadir görülen bir kan hastalığını iyileştirmeye çalışırken işler yolunda gitmez ve insanüstü güçlere sahip kana susamış bir Vampir olur. Vicdani sebeplerden ötürü insan kanına ihtiyaç duymadan susuzluğunu gidermeye çalışırken olaylar gelişir.

Film sizce iyilik kötülüğü yenecek mi, yoksa Morbius’un korkunç dürtüleri galip mi gelicek sorusunun cevabını arıyor gibi gözükürken amacına tam ulaşamamış.

Yarı insan yarı vampir yarı yarasa yarı doktor ve bolca Jared Leto derken olmuş sana yarım yamalak bir film..Morbius filmi Marvel Sinematik evreninin daha önce pek fazla haşır neşir olmadığımız bir kötüsünü bizlere tanıtıyor ama onun önce iyi bir adam olduğunu göstererek ve ne akla hizmetse fragmanda yer alan Vulture Michel Keaton filmin en ama en sonunda 2 after credit sahnesinde ucundan azıcık gözükmesi çok kötü bir pazarlama hatası… Ne yapıcaz yani oturup yeni SpiderMan filmini mi bekliycez ?!

Evet film tamam biraz klişe gidiyor. Kimin ne yapacağını tahmin edebiliyorken aksiyon sahnelerindeki görsellik güzel özellikle yarasaların sonar gücüne atıfta bulunan dalgalanmalar çok başarılı.

Jared Leto DC deki Joker hezimetini sona erdirmek için bu sefer Marvel’e transfer olmuş. Hatta rolün havasına girmek için sette de devamlı koltuk değnekleriyle dolandığını biliyoruz ama Bu adamdaki potansiyeli sanki harcayıp harcayıp duruyorlar.

spoiler

(bkz: Doctor Who) bebişim (bkz: Matt Smith) sana kötü adam olmak yaramıyor yapmaaa n’olur..

Aslıhan Saraçoğlu yazdı.
@aslihansaracoglu

Vinkmag ad

Read Previous

“Eiffel” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Read Next

Komplo (The Contractor) filmini yorumladık

Most Popular