5 Ekim 2024

“Alien: Romulus” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Alien: Romulus vizyonda!
Bilimkurgu ve korku türünü birleştirip bir efsane haline gelen serinin yeni filmi Ridley Scott’ın “Alien” filmiyle James Cameron’ın yönettiği devam filmi “Aliens” arasındaki zaman diliminde geçiyor.!
Ne zamandır yüzümüze yapışan göğsümüzden fırlayan bir şey yok şöyle midemde bir boşluk hissediyorum diyenler için film 1 saat 59 dakikalık süresinde bekleneni veriyor! Bi ordan çıkmadıydı dediğiniz bir sahne bile olacak.
Don’t Breathe ve 2013 tarihli Evil Dead yeniden çevriminin yönetmeni Fede Alvarez, serinin sıkı bir hayranı olarak “Alien: Romulus”un senaryosunu sık sık birlikte çalıştığı Rodo Sayagues ile birlikte, Dan O’Bannon ve Ronald Shusett’in yarattığı karakterlere dayanarak kaleme aldı. Filmin yapımcısı da Ridley Scott zaten ortaya çıkan yapımı çıok beğendiğini de söyledi.
Başrolde “Priscilla” filminde Priscilla Presley’i oynayan ve büyük beğeni toplayan Cailee Spaeny yer alıyor. Filmde ayrıca Isabela Merced (The Last of Us), Archie Renaux (Shadow and Bone), David Jonsson (Agatha Christie’s Murder is Easy), Aileen Wu ve Spike Fearn (Aftersun) rol alıyor.
Sahipsiz bir uzay istasyonunu ararken evrendeki en korkunç yaşam formuyla yüz yüze gelen bir grup genç uzay sömürgecisini konu alan film aslında bütün Alien serisine ufaktan göz kırpıyor.
Başlangıçta “Prey” tarzı bir Hulu gösterimi olacak olan film için daha sonra sinema gösterimi kararı alındı. Yönetmen Fede gerçek stüdyo ortamında CGI olmayan yaratıklarla çalışmak için Aliens filminin özel efekt ekibini işe aldı. Yani el yapımı gerçekçi görsel efektlerden bahsediyoruz. Zaten filmin sonunda oyuncular akarken ilk defa Xenomorf’u canlandıran ismi de görüyorsunuz.
Prometheus ve Alien Covenant filmlerinden sonra IMAX çekilen 3. Alien filmi olan Romulus sinemalara IMAX formatında gönderilirken “Klonlar” kod adı kullanılmış.
Yönetmen Fede aynı zamanda bugüne kadar yapılmış tartışmasız en büyük “Alien” video oyunu olan “Alien: Isolation”dan da alıntılar yaptığını söyledi.
Filmdeki tamamen sessiz uzay sahnesi, android kanka muhabbeti ve yer çekiminin olmadığı sahneler özellikle finale doğru Alien’larla olan yerler benim favorilerim oldu.

Aslıhan Saraçoğlu yazdı.
@aslihansaracoglu

Vinkmag ad

Read Previous

‘Tereddüt Çizgisi’ Avrupa Film Akademisi’nin 2024 Ödüllerine Aday Adayı Oldu!

Read Next

“Bizimle Başladı Bizimle Bitti” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Most Popular