5 Ekim 2024

Lennart Brede’nin Kişisel Sergisi”ANGELS FALL – Where From Where To”Anna Laudel İstanbul’da

Anna Laudel İstanbul, 20 Eylül – 10 Kasım 2024 tarihleri arasında Lennart Brede’nin “ANGELS FALL – Where From Where To” adlı sergisiyle izleyicileri bedenin mekanla ilişkisini sorgulayan derinlemesine bir keşfe çıkarıyor. 212 Photography Festival kapsamında yer alacak olan sergi, izleyicilere geçmiş, kökler ve kimlik üzerine düşünme fırsatı sunuyor.

Kişisel deneyimlerinden ve kuzey Almanya’da yetiştirildiği kültürel ortamdan ilham alan Brede, kimlik, çevre ve miras arasındaki karmaşık ilişkileri derinlemesine araştırıyor ve temel soruları gündeme getiriyor: Nereden geliyoruz? Nereye gidiyoruz?


“ANGELS FALL- Where From Where To” sergisi, fotoğraflar, üç kanallı film enstalasyonları, heykeller ve ses kolajları gibi çeşitli medya ve görsel sanatlar aracılığıyla sanatseverlerle buluşuyor. Özenle seçilmiş halı enstalasyonu, sergiye belirgin bir katman ekleyerek köklenmeyi ve mirası simgelerken, geleneksel öğeleri, çağdaş bir anlatımla harmanlıyor. Fotoğraf kareleri, insan bedeninin sınırlarını ve çevresiyle etkileşimini sorgulayan bir estetik sunuyor.
Sergi, insanın kökenlerine bağlı kalma arzusunu, uçma ve savaşma içgüdülerini, yerel kimlik ve milliyetçilik gibi güncel ve bir o kadar da tartışmalı konuları ele alıyor. Sanatçı, Walter Darré’nin “Blut und Boden” (Kan ve Toprak) teorisi gibi derin yankılar uyandıran, insanların yaşadıkları topraklara bağlılık duyması fikrine
dayalı kavramlara kendi sanatsal ifadesi ile dikkat çekiyor.
Eserlerinde doğa ve insan ilişkisini tarımın, bereketin ve toprağın tanrıçası Demeter ile sembolize eden Brede, izleyicilerin içgüdü, ruh ve akıl arasında bir denge kurarak duygularına temas
edebilmeleri için yeni bakış açıları kazandırıyor.
Sosyal bir deney niteliği taşıyan Lennart Brede’nin “ANGELS FALL – Where From Where To” sergisi, izleyicilere kimliklerini, köklerini ve toplum içindeki sorumluluklarını yeniden gözden geçirme fırsatı sunuyor. Sergi, 20 Eylül – 10 Kasım 2024 tarihleri arasında Anna Laudel İstanbul’da ziyaret edilebilir.
212 Photography Festival duraklarından biri olan Anna Laudel İstanbul, 28 Eylül – 13 Ekim 2024 tarihleri arasında festival kapsamında ziyaret edilebilir.
Bodrum, İstanbul ve Düsseldorf galerilerinde devam eden güncel sergi programı annalaudel.gallery adresinden ve sosyal medya kanallarından takip edilebilir.

Vinkmag ad

Read Previous

The Penguin BluTV’de yayında

Read Next

Cem Yılmaz CMXXIV ile Hız Kesmiyor

Most Popular