5 Ekim 2024

Ayvalık Uluslararası Film Festivali Sona Erdi

17-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Seyir Derneği ve Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, bu yıl da sinemaseverlerden büyük ilgi gördü.

Paribu’nun katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde, ulusal ve uluslararası 70 film gösterildi ve Cannes Film Festivali başta olmak üzere birçok prestijli festivalde prömiyer yapan 20 film Türkiye’de ilk kez Ayvalık’ta izleyiciyle buluştu. Gösterimlerin ardından düzenlenen söyleşilerde, film ekipleri seyircilerin sorularını yanıtladı ve filmlerin temaları üzerine konuşmalar düzenlendi. Festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşti. 

Genç Sinema Programı ve Atölyeler Büyük İlgi Gördü

Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen “Genç Sinema” programına, 17 farklı şehir ve 32 farklı üniversiteden gelen 45’ten fazla öğrenci katıldı. Öğrenciler, festival boyunca atölyelere katıldı, projeler üretti ve gönüllü olarak çalışarak sektör profesyonelleriyle tanışma fırsatı buldu. Stockholm Film Okulu iş birliğiyle dört uluslararası öğrenci de programda yer aldı. 

Yeni Bir Kurgucu Ödülü Sinan Kesova’ya Verildi

Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilen “Yeni Bir Kurgucu” ödülü, Büyük Kuşatma filmiyle Sinan Kesova’ya verildi. Ödül, açılış gecesinde Mey|Diageo Kültür Sanat Danışmanı Banu Zeytinoğlu tarafından Kesova’ya takdim edildi. Festivalin açılış töreni, Francis Ford Coppola’nın yönettiği Megalopolis filminin gösterimiyle sona erdi.

Festivalde Sinema Sektörünün Önemli İsimleri Ağırlandı

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nde yönetmen, yapımcı, oyuncu ve sinema sektörü temsilcilerinden oluşan 200’ü aşkın konuk ağırlandı. Ayrıca, festival süresince gerçekleştirilen sergiler, konserler ve söyleşiler de sinema dünyasına farklı bir perspektif kattı. Yönetmen Reha Erdem ve Tayfun Pirselimoğlu gibi isimler, filmlerinin gösterimleri sonrası izleyicilerle buluşarak özel söyleşiler gerçekleştirdi.

Kapanış Etkinliği, Paribu Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20 Eylül akşamı Askev’de Paribu ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte olduğu gibi kapanış etkinliği de katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 22 Eylül’de gerçekleşen ve Paribu’nun düzenlediği kapanış etkinliğinde yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema sektörü temsilcileri bir araya geldi. Katılımcılar, bu kapanış etkinliğinde festival boyunca yaşadıkları deneyimleri birbirleriyle paylaştı ve profesyonel ağlarını güçlendirdi. 

Vinkmag ad

Read Previous

12. Boğaziçi Film Festivali’nde Ulusal Yarışma, Yönetmen ve Yapımcı Atalay Taşdiken’e emanet

Read Next

3.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde biletler satışa çıktı.

Most Popular