13 Aralık 2024

“Masal Şatosu: Gizemli Misafir” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

2019 yılındaki Masal Şatosu Sihirli Davet filminden sonra merakla beklenen devam filmi ‘Masal Şatosu: Gizemli Misafir’ 12 Ağustos’ta vizyonda.

Yönetmenliği Burak Kuka’ya senaryosu ise Erçin Sadıkoğlu’a ait olan ‘Masal Şatosu: Gizemli Misafir’de, fantastik öğeler ön planda ve 3 yaş üzerinde çocukları olan aileler için çok uygun.

Masal okumanın ve hayal dünyasını geliştirmenin önemini vurgulayan filmde tabii ki iyilerin ve kötülerin savaşı sürerken periler , elfler ve de büyücüler beyazperde de sizlere eşlik ediyor. Bu açıdan masalsı bir ortam yaratmak için çekim yapılan mekanlar oldukça iyi seçilmiş.

Tüm dünyanın medeniyetlerin buluşma noktası olarak kabul ettiği Hatay’da yapılan çekimlerde Roma İmparatorluğu’ndan kalan, yapımı yüzyılı aşkın bir zaman sürdüğü düşünülen ve Hatay Samandağ’da bulunan Titus Tüneli ve antik döneme ait eserlerin sergilendiği dünyanın en büyük ikinci arkeoloji müzesi olan Hatay Arkeoloji Müzesi tercih edilmiş.

Çocuklara benzersiz bir görsel şölen sunarken keşke görsel efektlere biraz daha özenle çalışılsa cok daha iyi bir film ortaya çıkabilirdi.

Başrolünde ünlü YouTuber ve genç yıldız Ecrin Su Çoban ve Dolunay Soysert, Berat Efe Parlar, Gülse Göçer ile Ozan Varol’un yer aldığı ‘Masal Şatosu’nun yeni hikayesi ‘Gizemli Misafir’de macera ve eğlence dolu dakikalar var.

Masal Şatosu hayranları filmde kapıyı ansızın çalan hafızasını kaybetmiş bir prens ile Neşe ve arkadaşlarını yepyeni bir maceraya atılırken görüyorlar. Kimsenin tanımadığı bu çocuk masal diyarının neşesidir ve onun Dünya’da kaldığı her an masal diyarına mutsuzluk hakim olacaktır. Neşe ve arkadaşları için hiç bilmedikleri mistik ortamları keşfedip, maceradan maceraya atılırken Prens’i ait olduğu yere göndermek ve masal kahramanlarının neşesini geri kazandırmak için tam 48 saat süreye sahiptirler.

Filmin baş kötüsü Gölge’nin yaptığı tüm planı bozmak o kadar kolay olmaz ama arkadaşlıklarının da kuvvetli bağları cesaret ve zekalarıyla her şeyi eski haline getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar.

Senaryo ve oyunculuklar bazı yerlerde filmin ağır akmasına sebep olsa da hitap ettiği yaş kitlesini göz önünde bulundurursak Türkiye’de daha da başarılı çocuk filmlerinin yapılabilmesi için öncü olan yapımlara her zaman destek vermek gerektiğini düşünüyoruz…

Aslıhan Saraçoğlu yazdı.
@aslihansaracoglu

Vinkmag ad

Read Previous

“Laal Singh Chaddha” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Read Next

“Cennete Bilet” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Most Popular