5 Ekim 2024

“Bizimle Başladı Bizimle Bitti” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Bizimle Başladı Bizimle Bitti vizyonda!

Yazar Colleen Hoover’ın 2016 tarihli çok satan romanından uyarlanan film travmalarını geride bırakıp bir çiçekçi dükkanı sahibi olma hayalini gerçekleştirmek üzere Boston’a taşınan Lily Bloom’un hikayesini konu alıyor ve 2 saat 11 dk sürüyor.

Başrollerinde Gossip Girl ile tanıdığımız, Hırsızlar Şehri ve Küçük Bir Rica filmleriyle sevdiğimiz Blake Lively ile Jane the Virgin dizisinin Rafael Solano’su Justin Baldoni‘nin yer aldığı It Ends With Us (Bizimle Başladı Bizimle Bitti) filmi edebi uyarlamaları sevenler için iyi seçenek ama kitapla farklılıkları var.
Mesela yaş; kitapta Lily 23, Ryle 30. ama burada 35’e 39 olmuşlar. Yazar Colleen Hoover zaten en başından kitapta da böyle yazması gerektiğini ama o dönem Teenage karakterlerin popüler olması yüzünden yayıneviyle anlaşması yönündeki tercihini filmde esas istediğine döndürmeyi özellikle tercih ettiğini söylüyor.
Ayrıca Atlas’ın restoranı BB’si yani Best in Boston burada Root olmuş.
Film, “Ayy aman ne güzel bir aşk hikayesi seyredicez” diye başlayıp sonrasında dümeni drama kaydırıyor. Yani romantizm de var, dram da var, öğrenilmiş çaresizlikte!
Lily, Ryle ve Atlas karakterleri üzerinden çocukken yaşanılan travmaların hayatımıza nasıl bir yön verdiğini gösteren bu film kendi iç sesini dinleyip yoluna devam etmek isteyenler içinde bir motivasyon sağlayabilir.
Film duygusal bir rollercoster’a binmek gibi sevindiğiniz kızdığınız ve ağladığınız yerler var. Lively’nin aynı zamanda yapımcılığını da üstlendiği filmin yönetmeni de Baldoni.
Bir dip not daha; Sevilen çift Ryan Reynolds ve Blake Lively A.B.D giişesinde 34 yıl sonra bir ilke imza attılar. Ryan Reynolds liderliğindeki “Deadpool & Wolverine” ile “It Ends With Us” aynı anda 50 milyon doların üstünde hasılat elde etti. Bu rekor 1990’da vizyona giren “Die Hard 2” ve “Ghost” ile Bruce Willis ve Demi Moore çiftinin elindeydi.

Aslıhan Saraçoğlu yazdı.
@aslihansaracoglu

Vinkmag ad

Read Previous

“Alien: Romulus” Aslıhan Saraçoğlu Yazdı

Read Next

Mitoloji Film Festivali Senaryo Yarışması 

Most Popular